In deze tijd waarin de norm op de werkvloer is dat wanneer je griepverschijnselen hebt je thuis blijft en je jezelf test op corona is het nog belangrijker om je psychische en fysieke gezondheid op orde te houden.

Iedereen doet dat op een andere manier. De ene neemt extra vitamine, de ander sport buiten. Zelf doe ik zweethutten en meditatie.

Feit is dat de ziekmeldingen enorm stijgen en dat de werkdruk langzaam en zeker hoger wordt voor iedereen. Clienten merken dit.  

Het erkennen van de situatie is al de helft van de oplossing. Ja er is crisis en we draaien een noodrooster. Er is te weinig vast personeel en we kunnen minder doen. We zetten even alle cursussen opzij en doen alleen het hoognodige.

Hoe is de sfeer op de afdeling? Ervaart men genoeg ondersteuning? Wordt het niet te repressief door moeheid van iedereen? Wat zijn in deze situatie de mogelijkheden voor groei?

Is er ruimte om overwerk direct te belonen door uit te betalen of andere stimulerende maatregelen. Het gesprek mag wat mij betreft open worden gevoerd. Het houdt ons allemaal bezig in de zorg. Kunnen we onze eigen oplossingen inbrengen en voorstellen?