Samen met Shine+, de gemeente en HVOQuerido heb ik vijf jaar geleden een project voor en door bewoners opgezet. Ik heb altijd het verlangen gehad om mijn spirituele ervaring te vertalen naar de hulpverlening. Ik heb toen eens de stoute schoenen aan gedaan en een subsidie bij de gemeente aangevraagd.

Het doel isĀ positieve psychologie en ontspanningsoefeningen zoals adem- en stilte oefeningen aan te leren. Deze holistische aanpak biedt ruimte voor meer geluk, ontspanning en een toename van de welzijn.

Inmiddels zijn er bij HVOquerido meerdere initiatieven op dit vlak ontstaan en mocht ik van de week op vakantiecentrum de Eemhof in Zeewolde een training geven aan de shine groep die al weer vijf jaar bestaat. Een aantal hebben inmiddels een eigen woning en het was schitterend om te zien hoe deze alternatieve invloeden hun leven hebben veranderd.

Zo is Blondie (links op de foto) ooit door een motor ongeluk helemaal opgegeven qua fysiek herstel. Hij heeft door de zweethutten en bergwandelingen zichzelf volledig herstelt verklaard.

De deelnemers van de shine groep doen mee met elke challenge die HVOquerido organiseert, omdat ze uit ervaring weten wat het hun brengt. Ze proberen ook steeds weer nieuwe bewoners te betrekken en mee te slepen. De herstel verhalen zijn werkelijk indrukwekkend. Ik kan wel doorschrijven. Daarnaast organiseren ze ook initiatieven om hun dankbaarheid en kennis terug te geven aan de maatschappij. Hun droom is nu meer voorlichting te gaan geven op scholen.

Afgelopen training heb ik de nadruk gelegd op het principe dat we allemaal behoefte hebben aan een langdurige zorgzame relatie. Hoe ontwikkelje deze en hoe meet je nu of een relatie langdurig en zorgzaam is. De vijf pijlers van de authenticiteitcirkel geven antwoorden op deze vragen. Hiermee hebben we dan ook intensief geoefend.

En als klap op de vuurpijl heerlijk surinaams gegeten en super gedansd op boris berjcha.

Kijk ook eens naar een ander product waar ik bij betrokken ben de hot challenge.

Wanneer je geinteresseerd bent naar de inhoud van de traininingsdagĀ hier een link..