Intervisie (online)

Wil je krachtiger worden als hulpverlener en als team?

Wat is het doel van intervisie?
Het belangrijkste doel van intervisie is samen leren. 

Een intervisiegroep ontwikkelt zich en raakt steeds meer bedreven in het stellen van de goede vragen aan elkaar. Op die manier worden professionals aangezet tot kritische zelfreflectie.  

Voorwaarden voor een goed intervisie/leer klimaat zijn;

  • gelijkwaardigheid van de deelnemers
  • alles wat besproken wordt blijft binnen de groep
  • iedereen neemt de verantwoordelijkheid om een goed leerklimaat te scheppen
  • verplicht stellen en/of commitment uitspreken om erbij te zijn

Leer als groep in vijf keer zelf intervisie te doen

Deelnemers: maximaal 8
Tijd: 1,5 tot 2 uur
Benodigdheden: pen, papier en de intervisiestappen bij de hand hebben
Programma: Zoom, Jitsi of Teams

Zelfreflectie en steun van de groep

Formats en werkwijze.
De eerste drie sessies gebruik ik mijn eigen intervisie format die uit de praktijk is voort gekomen. Het is een organische structuur die zonder voorbereiding werkt. Wanneer je dit model kent dan kun je makkelijk andere modellen toepassen.

Authenticiteit  & Dialoog.

Na drie keer intervisie oefenen met bovenstaande model doen we een keer Authenticiteitcirkel & dialoog. Dit is een open vorm van gespreksvoering die de nieuwsgierigheid naar elkaar en het individuele leiderschap onderzoekt. Naast de inhoudelijke verdieping van een vraag gaat het over het onderzoek over hoe jij jezelf inbrengt in groepsprocessen? Na elke dialoog formuleren we een waardevolle afspraak voor de organisatie. 

Wanneer iedereen zichzelf inbrengt ontstaat de kracht van een team

Reflectiemodellen.

Drie andere reflectiemodellen ken ik vanuit mijn werk met Positief werk en leefklimaat. Dit zijn modellen die je als groepje zelf kan uit proberen als variatie. Mijn voorkeur heeft op dit moment de Gibs methode, omdat het focust op gevoel. Dit is een persoonlijke voorkeur dus dat betekent niet dat de andere minder goed zijn.

Een heftig incident.

Als er een heftig incident geweest is kun je ook eerst een debrieving doen. Ik ben bekend met een methode die ze ook gebruiken bij het trainen van de politie.

Online intervisie instructies. 

1. Print de format/stappen uit of hou deze er digitaal bij tijdens de intervisie.
2. Zoom (abonnement nodig), Jitsi (onbeperkt en gratis) en Teams worden gedownload wanneer je op de toegestuurde intervisie link drukt.
3. Voor de online intervisie begint kun je al op de intervisie link drukken en ik ga je dan zsm toelaten tot de intervisie omgeving.
4. Lukt het niet of wil je me sowieso van te voren spreken dan kun je me bellen op 0651912693. Ik heb geen voicemail, wanneer ik niet opneem stuur me dan een sms of app berichtje.
5. In de programma’s zitten functies zoals chatten, mute, symbolen, pin, etc. Daar gaan we spelenderwijs mee aan de slag.
6. Qua verwachtingsmanagement; de eerste intervisie sessie bestaat voor een groot deel uit kennismaken met de techniek en elkaar.

In het begeleiden van de intervisie breng ik mijn persoonlijke kennis en vaardigheden beperkt in. Hieronder een korte beschrijving van deze inbreng.

Na vijf tot zeven door mij begeleide intervisies en dialogen kan de groep het zelf oppakken. Ik leer de groep twee gespreks vormen aan om daarna zelf te kunnen experimenteren en leren.

Prijs is 120 euro per intervisie van anderhalf uur (inclusief alle planning en oefendag).

N

Hulpverleners durven zichzelf te zijn

N

Veiligheid door het aanleren van vaardigheid

N

Een uitdagende sfeer om te leren

Ben je geïnteresseerd in Intervisie?

Bel me op 0651912693 of stuur me een bericht.

7 + 2 =

Share This