Intervisie (online)

Wil je krachtiger worden als hulpverlener?

Wat is het doel van intervisie?
De belangrijkste doelen van intervisie zijn je vakmanschap en ontwikkelen en steun ervaren van je collega’s.

Een intervisiegroep ontwikkelt zich en raakt steeds meer bedreven in het stellen van de goede vragen aan elkaar. Op die manier worden professionals aangezet tot kritische zelfreflectie.  

Voorwaarden voor een goed intervisie/leer klimaat zijn;
– gelijkwaardigheid van de deelnemers
– alles wat besproken wordt blijft binnen de groep
– iedereen neemt de verantwoordelijkheid om een goed leerklimaat te scheppen 

Deelnemers: maximaal 8
Tijd: 1 tot 1,5 uur
Benodigdheden: pen en papier en de intervisiestappen bij de hand hebben
Programma: Zoom, Jitsi of Teams

Zelfreflectie en steun van de groep

Formats en werkwijze.
De eerste drie sessies gebruik in mijn eigen format die ik in de praktijk heb samengesteld. Het is een organische manier van gespreksvoering.

Drie andere reflectiemodellen ken ik vanuit mijn werk met Positief werk en leefklimaat. Dit zijn modellen die je als groepje zelf kan uit proberen als variatie. Mijn voorkeur heeft op dit moment de Gibs methode, omdat het focust op gevoel. Dit is een persoonlijke voorkeur dus dat betekent niet dat de andere minder goed zijn.

Na drie keer intervisie oefenen doen we twee keer Authenticiteitcirkel & dialoog. Dit is een open vorm van gespreksvoering die het contact in teams verdiept. Naast de inhoudelijke verdieping van een thema gaat het over het onderzoek over hoe jij jezelf inbrengt in groepsprocessen?

We letten op; volgen van je leiderschap, omgaan met je intensieve lichamelijke sensaties en de nieuwsgierigheid naar elkaar. Na afloop van de dialoog is er een reflectie moment waarin iedereen vertelt wat deze oefening heeft gedaan. 

Online intervisie instructies. 

1. Print de format/stappen uit of hou deze er digitaal bij tijdens de intervisie.
2. Zoom en Jitsi worden gedownload wanneer je op de toegestuurde intervisie link drukt.
3. Voor de online intervisie begint kun je al op de intervisie link drukken en ik ga je dan zsm toelaten tot de intervisie omgeving.
4. Lukt het niet of wil je me sowieso van te voren spreken dan kun je me bellen op 0651912693. Ik heb geen voicemail, wanneer ik niet opneem stuur me dan een sms of app berichtje.
5. In de programma’s zitten functies zoals chatten, mute, symbolen, pin, etc. Daar gaan we spelenderwijs mee aan de slag.
6. Qua verwachtingsmanagement; de eerste intervisie sessie bestaat voor een groot deel uit kennismaken met de techniek en elkaar.

In het begeleiden van de intervisie breng ik mijn persoonlijke kennis en vaardigheden beperkt in. Hieronder een korte beschrijving van deze inbreng.

Na vijf tot zeven door mij begeleide intervisies en dialogen kan de groep het zelf oppakken. Ik leer de groep twee gespreks vormen aan om daarna zelf te kunnen experimenteren en leren.

Prijs is 120 euro per intervisie van anderhalf uur (inclusief alle planning).

N

Hulpverleners durven zichzelf te zijn

N

Veiligheid door het aanleren van vaardigheid

N

Een uitdagende sfeer om te leren

Ben je geïnteresseerd in Intervisie?

Bel me op 0651912693 of stuur me een bericht.

11 + 11 =

Share This